Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor

  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

  Fabriek *

  Reden voor uw aanvraag *

  Bijlage


  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV California Galvanizing & Steel Structures Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Groningen Poedercoat Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Een internationale Oppervlakteveredelaar uit het Siegerland

  Thermisch verzinken is al jaren de effectiefste vorm van corrosiebescherming. Deze techniek is inmiddels stevig verankerd in de staalindustrie. De voordelen van thermisch verzinken zijn tegenwoordig duidelijker dan ooit, ook omdat de techniek constant verder is onderzocht en ontwikkeld, en steeds verder is geoptimaliseerd en uitgebreid.

  The Coatinc Company (TCC), een familiebedrijf uit het Duitse Siegen, is al sinds 1885 actief in de oppervlaktever- edeling. Vandaag de dag kan het zijn klanten in totaal tien verschillende behandeltechnieken aanbieden, samen met een groot aantal aanvullende diensten. Daarmee is het van grote waarde voor klanten in de metaal- en staalbouw, maar ook in de serieproductie en de auto-industrie. TCC biedt onder andere het klassieke normale temperatuur verzinken (NTV), poedercoaten en natlakken aan, en daarnaast zinklamellentechnologie en centrifugaal verzinken voor kleine onderdelen. Daarnaast biedt het bedrijf technieken aan als het zelf ontwikkelde hoge tempe- ratuur verzinken (HTV), dat de kloof tussen elektrolitisch en thermisch verzinken dicht.

  TCC: thuis in het Siegerland

  The Coatinc Company komt uit het Siegerland, waar het tot op de dag van vandaag is gevestigd in Kreuztal. De vroegere Siegener Actiengesellschaft ontwikkelde zich in ruim 130 jaar tijd van puur een verzinkerij tot een full-ser- vice-oppervlaktebehandelaar. Intussen is het bedrijf in handen van de vijfde generatie en heeft het te maken met alle uitdagingen die hierbij komen kijken. TCC speelt hierop in met traditionele continuïteit én met eigentijdse ontwikkelprocessen. Denk hierbij aan herstructureringen, uitbreidingen en het bijbehorende scheppen van nieuwe banen (in 2016 zijn er alleen al in Kreuztal tien nieuwe medewerkers bijgekomen). Het doel daarvan is om verdere impulsen te geven aan regionale en regio-overschrijdende staalmarkten.

  De versmelting van continuïteit en innovatie komt bij TCC ook naar voren in een techniek die kenmerkend is voor het bedrijf: hoge temperatuur verzinken (HTV). Ook deze techniek heeft haar oorsprong in Kreuztal, waar ze wordt ingezet door de speciaal opgerichte dochteronderneming Coatinc PreGa (“Precision Galvanizing”). Met deze tech- niek worden producten uit de meest uiteenlopende klantsegmenten behandeld. Via twee baden kan de dikte van de zinklaag worden ingesteld. Dat betekent dat er kan worden ingespeeld op individuele wensen qua afmetingen en microruwheid, zodat er een perfecte basis ligt voor aansluitende duplexcoatings. Het maakt niet uit of de klant daarna wil poedercoaten of natlakken: op het fabrieksterrein wordt ook poedercoaten aangeboden, en dit biedt in combinatie met het verzinken een aanzienlijk langere corrosiebescherming dan verzinken alleen. Tot slot is er op de locatie ook een passiveerbad aanwezig. Door hiervoor te kiezen, kunnen klanten zorgen dat de glans van de oppervlakken beter behouden blijft.

  Nieuw bad voor hoge temperatuur verzinken in Mook

  Al in januari van dit jaar zijn de eerste proefdompelingen gedaan in het nieuwe bad, het derde exemplaar dat Coatinc PreGa in gebruik heeft genomen. De reden voor dit nieuwe bad is logisch: tot nu toe moesten HTV-behandelde werkstukken naar buurlanden worden getransporteerd, en dat kostte tijd en geld. Dit was weliswaar geen onmogelijke opdracht, maar paste niet in de efficiëntie- en duurzaamheidsfilosofie die The Coatinc Company wil uitdragen.

  “Deze nieuwe locatie is strategisch zinvol, want de Nederlandse en Belgische staalmarkt hebben duplexcoatings nodig”, zegt Tobias Wesselow, directeur van Coatinc PreGa. Juist in de autobranche, de energietechniek en de windenergie is hoge temperatuur verzinken volgens hem van belang, omdat het een nog beter hechtende onder- grond is voor de coating die naderhand wordt aangebracht. Daarom is er volgens Wesselow juist in de beide Be- neluxlanden steeds meer vraag naar deze techniek.” De zilte zeelucht is per slot van rekening erg agressief, en dit betekent voor stalen oppervlakken een bovengemiddeld hoog corrosierisico”, vervolgt Wesselow.

  De One-Stop-Shop

  Ook duplex-nat (zink plus natlakken) is in een mum van tijd mogelijk. Coatinc heeft immers 31 vestigingen door heel Europa. In Nederland, Duitsland en België, maar ook daarbuiten. De vestigingen strekken zich uit over vijf lan- den, wat klanten grensoverschrijdende mogelijkheden biedt. In die zin is het van ondergeschikt belang om welke techniek het gaat, of welk onderdeel er moet worden behandeld. Paul Niederstein, directeur-aandeelhouder van TCC, noemt dit principe “One-Stop-Shop”. Het is een werkwijze waardoor klanten alle oppervlaktebehandelingen kunnen laten uitvoeren onder één dak. Zo profiteren ze van aanzienlijke voordelen op het gebied van kosten, tijd en coördinatie. Voor- en nabewerkingen en slimme logistieke oplossingen horen daar uiteraard ook bij.

  Als er meerdere oppervlaktebehandelingen mogelijk zijn op één locatie, dan komt het One-Stop-Shop-principe nog duidelijker naar voren. Behalve van een uitgebreide keuze uit oppervlaktebehandelingen, profiteren klanten ook van uiterst snelle levertijden. Voor de klant betekent dat dat producten in een mum van tijd worden veredeld. Om deze reden zijn ook de locaties in Becker (Saarlouis) en Groningen onlangs verder uitgebouwd. In Groningen is de bestaande installatie voor thermisch verzinken uitgebreid met een installatie voor poedercoaten, zodat hier nu ook het duplex-poedercoaten onder één dak kan worden aangeboden. Coatinc Becker beschikt al sinds vorig jaar over een gecombineerde installatie voor thermisch verzinken en poedercoaten, die is aangesloten op een passiveerbad. Daarnaast wordt er op het oude bedrijfsterrein een installatie voor natlakken gebouwd, die eind 2017 wordt opgeleverd. Dit is op meerdere manieren goed voor de regio SaarLorLux: aan de ene kant is het bedrijf goed vertegenwoordigd op de staalmarkt in het Saarland, aan de andere kant zijn er geografisch zeer belangrijke verbindingen met de Franse, Belgische en Luxemburgse markten.

  Actief op groeimarkten

  In het uiterste zuidoosten van het Europese vasteland, 90 kilometer ten westen van Istanboel, ligt de Turkse stad Çorlu. Hier is de Marmara-Siegener Galvaniz (MSG) gevestigd, een bedrijf waarin The Coatinc Company al sinds 2008 een aandeel heeft. De verzinkerij is een van de grootste oppervlaktebehandelaars in het land aan de Bo- sporus. In de herfst van 2016 werd er een derde installatie in gebruik genomen. Hier bleek al snel dat men niet alleen kan profiteren van de technologische knowhow uit Siegen, maar dat het ook vooral een duurzame en effi- ciënte installatie is, die in Turkije zorgt voor baanzekerheid (momenteel zijn er in Çorlu 63 mensen in dienst, en in alle Turkse vestigingen zijn dat er in totaal 300). De nieuwe fabriek is verdeeld over twee gebouwencomplexen, en de deels geautomatiseerde installatie maakt een capaciteit mogelijk van tot wel 40.000 ton per jaar, in een bad van 8 x 2 x 3,5 meter. Deze wordt aangevuld met een volautomatische kraaninstallatie en een afzonderlijke voorbe- handelzone.

  Ook vanuit Zuid-Amerika is goed nieuws te melden. Sinds februari 2015 is The Coatinc Company voor 75 procent aandeelhouder van een Amerikaanse onderneming die is gevestigd in San Diego, Californië. Deze onderneming exploiteert de verzinkerij Galvanizadora California in Tijuana (Mexico) en bedient voor 90 procent de Amerikaanse staalmarkt – met een bad van 17,5 meter lang en een maandproductie van 4.000 ton. Bij de overname in 2015 was de verzinkerij nog in aanbouw, maar inmiddels kan men terugkijken op een succesvol eerste productiejaar. Men wil nu in toenemende mate de Mexicaanse staalmarkt gaan ontsluiten, zodat The Coatinc Company zich – op een strategisch zinvolle manier – kan gaan vestigen op een verdere groeimarkt.

  The Coatinc Company focust zich op duurzaamheid en producten die lang meegaan. Het handelt altijd op basis van de wensen van de klant, en staat voor een effectieve bescherming tegen corrosie. Hiervoor biedt het niet alleen oppervlaktebehandelingen aan, maar ook aanvullende diensten die een nieuwe standaard zetten op het gebied van service.

  Downloaden PDF

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.

  the coatinc company precision galvanizing in mookthe coatinc company stap voor stap naar een gezamenlijke toekomst