Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV California Galvanizing & Steel Structures Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Kennisgever 1:

  Wat veroorzaakt in Duitsland jaarlijkse een corrosiegerelateerde schade ter hoogte van 130 miljard euro?
  In de meeste gevallen zijn een corrosieve atmosfeer (hoge luchtvochtigheid of aerosols) en corrosieve vloeistoffen (zout water, chemische verbindingen) de corrosie in de hand werkende factoren. In individuele gevallen treedt corrosie (roest) ook op door de vorming van een galvanisch element (stroom tussen verschillende metalen bij aanwezigheid van een elektroliet).

  Naast deze twee hoofdtypes kunnen nog talrijke andere oorzaken voor corrosie geïdentificeerd worden: beginnend bij faseverschillen resp. fasegrensvlakken of concentratieverschillen in gaten, spleten, afzettingen of deeltjes tot aan statische en dynamische trekbelastingen of ook door direct contact van verschillende metalen tot aan de absorptie van waterstof, fase-insluitingen en geen homogeniteiten in het materiaal.

  Wat zijn optimale omstandigheden voor corrosie?
  Basisvoorwaarde voor atmosferische corrosie is een vochtfilm (regen, dauw, condens of hygroscopische zouten – dus elektrolieten) op het metaaloppervlak. Het vervolgens intredende mechanisme is hetzelfde als in elektro-chemische oplossingen – zuurstof moet natuurlijk wel altijd goede toegang hebben. Dunne vloeistoflagen bieden daarom optimale voorwaarden voor corrosie. Als verdere factoren kunnen een relatieve luchtvochtigheid van 80 % en een temperatuur boven 0 °C worden genoemd. Tenslotte is de corrosiesnelheid afhankelijk van de duur van de bevochtiging (time of wetness) en de pH-waarde van de vochtfilm.

  Wat zijn typische corrosieversnellers?
  Naast een verhoogde temperatuur versnellen verhoogde zuurgraden en oxidatiemiddelen de corrosie. Daarom dient juist in combinatie met reactieve luchtverontreinigingen in de atmosfeer (SO2, NOx etc.) en/of hygroscopische zouten ook bij een luchtvochtigheid van duidelijk minder dan 80% rekening te worden gehouden met een hogere corrosiegraad en -snelheid! Verder is het microklimaat (spleten, open ruimtes achter gevels, tunnels …) een corrosieversneller, want juist opkomende concentratie van schadelijke stoffen (hoofdzakelijk chloride) leidt tot een toename van de corrosiviteit.

  Als PDF herunterladen

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.