Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV California Galvanizing & Steel Structures Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Kennisgever 17:

  Welke invloed hebben zogenaamde staalbegeleiders op het uiterlijk van verzinkte producten in de staalhandel?
  Het uiterlijk van verzinkt staal is in hoge mate afhankelijk van silicium en fosfor. Bij hoge optische en esthetische eisen aan de oppervlaktefinish dient aan staal van groep 1 (zogenaamde reactiedragerbereik) de voorkeur gegeven te worden. Om aan de gangbare eisen aan corrosiebescherming te voldoen, dient aan staal van groep 3 (Sebisty-bereik) de voorkeur te worden gegeven. De beide overige groepen leiden tot niet onaanzienlijke beperkingen van de oppervlaktefinish en verstoren vooral ook de voor het thermisch verzinken typische resistentie tegen mechanische belasting (mengkristal – ijzer-zink-legeringslaag).

  Welke invloed heeft de materiaal- of wanddikte op het verschijningsbeeld?
  Hoe dikker het materiaal en/of de wand, des te langer wordt de temperatuur van het verzinkbad in het werkstuk gehandhaafd. Chemisch-fysisch legeren de componenten daarom na, wat bepalend is voor het visuele uiterlijk. Naarmate de gebruikte materiaal- en/of wanddikte van het geselecteerde staal kleiner is (hier vooral klasse 1 reactiedragerbereik), kan een des te hoogwaardigere oppervlaktefinish gerealiseerd worden. Gewoonlijk gaat het daarbij om materialen uit de kwaliteitscategorie S235.

  Hoe ziet blank staal eruit?
  Naast de staalbegeleiders silicium en fosfor die in hoge mate bepalend zijn voor het uiterlijk, spelen bij getrokken materialen ook fosfaten die als trekhulpmiddel worden gebruikt, een wenzelijk rol bij het verschijningsbeeld. Fosfaten zorgen gewoonlijk voor de vooral bij holle profielen vaak vastgestelde zogenaamde sinaasappelhuid.

  Extra info: 
  Door het gebruik van met aluminium rustig gemaakte materialen kan men de bovengenoemde problematieken tegengaan. Deze materialen zijn in de regel echter niet rendabel.

   

  Downloaden PDF

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.