Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV Coatinc US Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung Coatinc West Brabant

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Redox fenomeen – reductie en oxidatie

  In de atmosfeer spelen zich twee processen (redocfenomenen) tegelijk af: de chemische en de elektrochemische corrosie. Corrosie als redox fenomeen houdt verband met de elektrochemische processen en wordt daarom ook als “elektrochemische fasegrensreactie” aangeduid. Men kan deze reacties tegengaan door de afgifte van ijzer-ionen of van elektronen te verhinderen, want redoxreacties berusten op een elektronenoverdracht. Het metaal gaat daarbij over in zijn ionen. Vooral bij de gezamenlijke verwerking van verschillende metalen ontstaat bij de contactpunten tussen deze metalen sneller corrosie. De volgende formule is van toepassing: hoe hoger het redoxpotentiaal, des te edeler is het metaal. hoe lager het redoxpotentiaal, des te onedeler is het metaal. De ionen van de edelmetalen goud, zilver, kwik of platina nemen gemakkelijker elektronen op dan de ionen van zink, aluminium of magnesium.

  Anode:

  • Oxidatie
  • Elektronen in het metaal
  • Metaal laadt zich negatief op t.o.v. de elektroliet
  • Potentiaal elektroliet boven dat van het metaal
  • Materiaalafbraak, corrosie


  Kathode:

  • Reductie
  • Elektronen uit het metaal
  • Metaal laadt zich positief op t.o.v. de elektroliet
  • Potentiaal elektroliet onder die van het metaal
  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.