Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV California Galvanizing & Steel Structures Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

   

  Kennisgever 12:

  Anodiseren is het langs kunstmatige weg aanbrengen van een functionele en/of decoratieve oxidelaag. Dit oxide is een metaaleigen beschermlaag en is moleculair verbanden met het basismateriaal, resulterend in de best denkbare hechting die mogelijk is. Doordat de laag belangrijk dikker is dan de natuurlijke oxidefilm geeft het daardoor een veel betere corrosieweerstand. Er zijn veel verschillende anodiseerprocessen. Het bekendste en meest toegepaste anodiseerproces is op basis van zwavelzuur. Ook zijn er processen op basis van chroom- en fosforzuur. Door het veranderen van de procesparameters kunnen de eigenschappen van een anodiseerlaag worden beifnvloed. Zo zal het verlagen van de temperatuur van het elektrolyt resulteren in harde slijtvaste lagen.

  Het proces kan op diverse metalen worden uitgevoerd, zoals aluminium, magnesium, zink, titaan en tantaal. Het anodiseren van aluminium is veruit de belangrijkste, waardoor met het woord “anodiseren” op zich altijd het anodiseren van aluminium wordt bedoeld.

  Anodiseren is aluminium op het lijf geschreven
  Door de producenten van aluminium en aluminium halffabrikaten, alsmede door de anodiseerbedrijven, worden deze factoren volledig beheerst, waardoor ze in staat zijn een gelijkblijvend hoog kwaliteitsniveau te leveren en te handhaven. Daarvoor wordt in de meeste anodiseerbedrijven dan ook een systeem van kwaliteitsbeheersing volgens NEN-ISO 9000 gehanteerd.

  Sterk, een hoge stijfheid, bestand tegen corrosie en toch licht in gewicht; de voordelen van geanodiseerd aluminium zijn bekend en worden in veel marktsegmenten benut en gewaardeerd. En de toepassingsmogelijkheden nemen nog steeds toe.

  Anodiseren is niet moeilijk, goed anodiseren wel en dat vereist kennis, ervaring en vooral zorg. De bij de Stichting Anodiseren aangesloten bedrijven voldoen aan deze eisen.

  Downloaden PDF

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.