Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV Coatinc US Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

   

  Kennisgever 13:

  Het procedé dat langdurige bescherming tegen witroest biedt
  Terwijl edelmetalen zoals goud of platina niet corroderen, hebben niet-edele metalen zoals ijzer of zink een neiging tot corrosie. Deze kan door een geschikte passieve laag vertraagd of verhinderd worden. De meest bekende passieve laag wordt gevormd met het metaal chroom. Hoewel chroom in chemische zin minder edel van ijzer is, gedraagt het zich met betrekking tot de atmosferische corrosie bijna als een edelmetaal. Dit effect kent men bijvoorbeeld van verchroomde badkamerarmaturen die decennia lang blank en glanzend blijven. Een flinterdunne oxidelaag scheidt daarbij het metaal van de atmosfeer zodat verdere oxidatie alleen door diffusie mogelijk zou zijn, ware het niet dat dit fenomeen door de passiverende laag wordt gestopt.

  In geval van verzinkte stalen delen wordt door passivering de chemische reactie van het zink met stoffen uit de omgeving voorkomen, resp. sterk vertraagd. Daardoor verbeteren passiveringslagen het corrosiegedrag van de zinklaag. In de praktijk kan witroest alleen bij pas verzinkte delen een probleem worden, omdat zich in eerste instantie nog geen beschermende deklagen hebben gevormd. Omdat de inwerking van vocht een essentiële voorwaarde is, spelen ook de invloeden van de jaargetijden (herfst en winter, frequente neerslag, nevel en dauwpunt onderschrijdingen door lage temperaturen) een rol.

  Beter dan een verpakking
  Ook het stapelen van pas thermisch verzinkte delen in nat gras, in een ongunstige positie of over een groot oppervlak op elkaar liggend kan bij intensieve inwerking van vocht tot witroest leiden. Hoewel goed bedoeld, levert het afdekken (met folie of zeil) van verzinkte stalen delen die in de buitenlucht opgeslagen zijn, meer schade dan positieve effecten op, omdat zich vochtige lucht onder de afdekking verzamelt en condenswater een ideaal klimaat voor witroest schept.

  Lang houdbare bescherming tegen witroest
  Ook verpakkingen zijn slechts zinvol, zolang zijn onbeschadigd zijn en er geen vocht in de verpakking kan binnendringen. Men krijgt al heel snel problemen met witroestvorming bij thermisch verzinkte stortgoederen zoals bijv. bouten of spijkers die in vochtige houten kisten of open bakken in de open lucht worden opgeslagen. De vorming van witroest staat los van het verzinkingsproces en is dus ook geen maatstaf voor de kwaliteit van de verzinking. Het is een bovenal verschijnsel dat in hoge mate afhankelijk is van de weersinvloeden tijdens de opslag of het vervoer van kort tevoren thermische verzinkte delen.

  Downloaden PDF

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.