Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV California Galvanizing & Steel Structures Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Kennisgever 11:

  Methode van eerste keus in de voertuigenbouw
  Overal waar het om corrosiebescherming door oppervlaktebehandeling gaat, zijn de kathodisch dompellakken – ook “kataforese” of “elektrostatisch lakken” genoemd – het procedé dat het vaakste wordt gebruikt – vooral in de voertuigenbouw, omdat hier vaak gecompliceerde structuren en grotere aantallen behandeld moeten worden.

  Het procedé
  Het kathodische dompellakken (KDL) is een elektrochemische lakproces. Hierbij wordt het te lakken object in een elektrisch geleidbare, watergedragen dompellak gedompeld en wordt door gelijkstroom een organische laklaag afgescheiden op het geleidbare, overwegend metalen substraat van het werkstuk. Zijn de partikels van de lak met positieve lading gestabiliseerd, dan zetten zij zich op de kathode af (in tegenstelling tot ADL, het anodische dompellakken).

  Het basisprincipe van het elektrostatische lakken houdt in dat wateroplosbare bindmiddelen aan het oppervlak van het als elektrode gebruikte te lakken werkstuk afgescheiden worden en zo een gesloten aanhechtende laklaag genereren.

  Bij het kathodische dompellakproces wordt een milieuvriendelijke, loodvrije watergedragen lak gebruikt die via elektrochemische processen een bijzonder gelijkmatige laklaag op het hele werkstukoppervlak vormt.

  Karakteristiek voor KDL is het binnendringingsgedrag in holle ruimtes. Dit is niet in de laatste plaats de reden voor het succes in de auto-industrie. Daar worden inmiddels hele buscarrosierieën gelakt met kathodisch dompellakken.

  De voorbehandeling
  Voorafgaand aan de eigenlijke KDL-behandeling vindt een zinkfosfatering plaats die voor de noodzakelijke reinheid van het oppervlak en de opbouw van een hechtende onderlaag tussen werkstuk en lak zorgt.

  De voordelen
  De voordelen van het kathodische dompellakken zijn o.a. gelegen in de verbeterde corrosiebescherming, een betere coating van holle ruimtes, een hoge proceszekerheid en de geringe laagdiktes.

  De substraten aluminium, staal en verzinkt staal kunnen worden bewerkt.

  Downloaden PDF

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.