Verzinken en vuurverzinken The Coatinc Company

Bent u klant bij ons of wilt u zich om een andere reden tot ons wenden? Wij zien uw Nieuwsbericht graag tegemoet en zullen per omgaande reageren.

U kunt ook direct contact opnemen met één van onze Vestiging of met ons hoofdkantoor


  De met * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.  Fabriek *


  Reden voor uw aanvraag *  Bijlage  Standorte Coatinc Bochum Coatinc Rhein-Main Coatinc Peine Coatinc Becker Saarlouis Coatinc Siegen Coatinc PreGa Coatinc24 Coatinc Würzburg Coatinc Ninove Coatinc NinoCoat Zinkpower Malacky Coatinc MX de SA CV Coatinc US Coatinc Alblasserdam Coatinc24 Amsterdam Coatinc Nederland Coatinc De Meern Coatinc Groningen Coatinc Mook Coatinc Prega NL Coatinc Roermond Coatinc Anox Zinkpower Promptus Zinkpower Ostrava Zinkpower Roudnice Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Marmara-Siegener Galvaniz Rezinal Coatinc Lenssen ESP Pulverbeschichtung ESP Pulverbeschichtung Coatinc West Brabant

  Marketing

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283

  Pers

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283

  Contact

  The Coatinc Company Holding B.V.
  Edisonweg 5
  2952 AD Alblasserdam
  Nederland

  Telefoon: +31 78 6992283
  Telefax: +31 78 6913496

  Uw contactpersoon:
  Jessica Hoek – van der Zande
  j.vanderzande@coatinc.com

  Construeren van goed thermisch verzinkte componenten

  Zo schept u de beste voorwaarden

  Voor een construeren van goed thermisch verzinkte componenten, is het van belang dat de grootte en het gewicht vooraf bepaald worden. In het ideale geval pleegt u hiervoor vooraf overleg met het bedrijf dat voor u het thermisch verzinken verricht. Mechanische werkzaamheden aan de constructie moeten vooraf afgerond zijn en men dient erop te letten dat mechanische spanningen in de constructie vermeden worden. Componenten met zoveel mogelijk homogene materiaaldiktes zijn optimaal. Het verschil tussen een maximale en een minimale materiaaldikte zou bij normale werkstukken liefst kleiner dan een factor 2,5 moeten zijn. Bij aansluitingen en voetplaten kan dit naar een factor 5 worden verhoogd. Het oppervlak van het basismateriaal zou vrij van verf/lak, oude coatings of markeringen moeten zijn en moet opgeruwd worden. Een blank staaloppervlak is de basisvoorwaarde voor thermisch verzinken. Verven, lak en vet of vetresten dienen eveneens verwijderd te worden, omdat deze de coating negatief kunnen beïnvloeden.

  Om bij werkstukken met holle ruimtes in een 450 °C heet zinkbad een gevaarlijke overdrukexplosie te vermijden, dienen voorafgaand aan het zinkbad verzinkingsgaten geboord te worden om vernieling van componenten te vermijden. De grootte van het boorgat is afhankelijk van het luchtvolume dat via de opening moet ontwijken. Om lacunes in de verzinking te vermijden, dient men erop te letten dat er geen dode hoeken ontstaan.

  Problemen bij randen die door het gebruik van snijbranders tot stand zijn gekomen

  Bij randen die zijn gemaakt met autogene of plasmatechniek, is de zuurstof als snijgas van groot belang. Door het snijbranderproces ontstaan er bijv. onvermijdelijk veranderingen in de ruwheid, hardheid of chemische samenstelling. Verschillende snijtechnieken leiden tot verschillen in de ruwheid van de ontstane randen. Elke van deze factoren kan de opbouw, de dikte en het aanzien beïnvloeden.

  Recent Posts

  Start typing and press Enter to search

  Gender-Hinweis

  Aus Gründen der besseren Lesbarkeit verzichten wir auf die gleichzeitige Verwendung der Sprachformen männlich, weiblich und divers (m/w/d). Sämtliche Personenbezeichnungen gelten daher gleichermaßen für alle Geschlechter.